Workshops De Duitse arbeidsmarkt

De Duitse arbeidsmarkt is anders dan de Nederlandse arbeidsmarkt. Niet alleen de taal maar ook de werkwijze op de Duitse arbeidsmarkt zal onderdeel zijn van de workshops.
In de workshops draait alles om zaken doen, werken en/of solliciteren in Duitsland, voornamelijk gericht op de Duitse arbeidsmarkt in het euregio – grensgebied. (Noordoost Overijssel, Twente en Achterhoek – Grafschaft Bentheim, Münsterland).

De onderwerpen van de workshops

Per workshop wordt één onderwerp behandeld, zoals Duits spreken voor zakelijke doeleinden, een telefoontraining, sollicitatiegesprekken, de opbouw van een Duitse sollicitatiemap, culturele verschillen in het Duits-Nederlands werkgebied.

Omdat wij ons uitsluitend op de Duitse arbeidsmarkt richten, is een redelijke kennis van de Duitse taal vereist. Als u niet zeker weet of uw Duitse taalvaardigheden van voldoende niveau zijn, neemt u dan gerust contact met mij, Alexandra Koch op.

Workshop Sollicitatiegesprekken oefenen in het Duits

Deze workshop is bedoeld voor iedereen, die actief in Duitsland solliciteert en voorbereid wil zijn op mogelijke sollicitatiegesprekken. Deze sollicitatiegesprekken zijn uitstekend in groepsverband te oefenen. Na een korte input over de opbouw en inhoud van Duitse sollicitatiegesprekken, gaan wij samen direct aan de slag.

Kennis van de Duitse taal is vereist. De workshop kan plaatsvinden bij minimaal 5 deelnemers. Als u niet zeker weet of uw Duitse taalvaardigheden van voldoende niveau zijn, neemt u dan gerust contact met mij, Alexandra Koch op.

Pin It on Pinterest