workshop zakelijk Duits

workshop zakelijk Duits

Hoe werkt het?

Afgelopen zaterdag heb ik een workshop gegeven. Een bedrijf uit Raalte, Salland gaat binnenkort een project in Duitsland uitvoeren en zij wilden op heel korte termijn hun Duits op peil brengen. Daarom was dan ook voor een zaterdag gekozen. Ik heb voor de tijd alle medewerkers aan de telefoon gesproken om een indruk van hun Duitse vaardigheden te krijgen en de doelstelling te bepalen. Daarna hebben zij per email een opdracht van mij ontvangen ter voorbereiding op de workshop.
De eerste twee uren hebben wij besteed aan de vakwoordenschat. De deelnemers hebben heel veel woorden meegebracht. Deze woorden hebben wij verzameld, zo nodig vertaald en belangrijke zinnen genoteerd.
Na de pauze hebben wij situaties uit de werkpraktijk doorgenomen en besproken. Wederkerende zinnen en vakwoorden zijn hierbij in de praktijksituatie toegepast.

Het resultaat

Aan het eind van deze workshop zijn de deelnemers met heel veel nieuwe woorden, praktische zinnen en tips over hoe zakelijk Duits te gebruiken naar huis gegaan. Verder konden wij de drempel om überhaupt Duits te spreken verlagen. Deze kick-off workshop heeft een boost gegeven en de deelnemers weten nu waarop ze moeten letten en hoe zij ook verder kunnen leren.
Al met al een zeer geslaagde kick-off bijeenkomst.

Is u bedrijf er klaar voor?

Een workshop is zeer geschikt voor het behandelen van één onderwerp. In korte tijd kan heel effectief gewerkt worden, denk hierbij aan het oefenen van bepaalde telefoongesprekken of het formuleren van standaard e-mails.

Is uw bedrijf eraan toe? Neem vrijblijvend contact met mij op, dan bespreken wij de mogelijkheden.