Cursus Duits voor administratief medewerkers/ secretaresses

Werkt u als administratief medewerker of secretaresse in een Duitstalige omgeving? Of komt u vaak met Duitse klanten of andere relaties in contact? Dan maakt u tijdens uw dagelijkse werkzaamheden regelmatig gebruik van de Duitse taal. Na afloop van de training drukt u zich professioneel en zelfverzekerd uit. U leert telefoongesprekken met Duitstalige klanten te voeren en u verbetert uw schrijfvaardigheid door het opstellen van prettig leesbare e-mails.

Voor wie is deze cursus Duits?

Voornamelijk secretaresses, officemanagers, administratief medewerkers, die in hun functie regelmatig in het Duits corresponderen. Dit kan via email als ook via de telefoon. U weet dat uw Duitse mails niet helemaal correct zijn, omdat het zelf schrijven u nog niet gemakkelijk af gaat. Ook gebruikt u weleens een vertaalmachine. U vindt het spannend om een Duitse klant/ zakenrelatie telefonisch te woord te staan.

Wat leert u in de cursus?

De inhoud van de training wordt in overleg bepaald en afgestemd op het niveau, de doelstellingen en leerwensen van de deelnemer(s). Mogelijke onderwerpen in het programma zijn:

  • Voorstellen en begroeten: kennismaken in formele en informele sfeer, gedragscodes.
  • Algemene en zakelijke gesprekken: informatie geven over uw bedrijf, collega’s, social talk.
  • Vocabulaire: formeel en informeel taalgebruik,  valkuilen, het gebruik van afkortingen, openings- en slotzinnen, professionele woordenschat.
  • Telefoneren: een telefoongesprek voorbereiden, iemand doorverbinden, afspraken of reserveringen maken, een boodschap achterlaten, klachtenbehandeling via de telefoon.
  • Bezoekers ontvangen: bezoekers ontvangen, rondleiden en onderhouden.
  • Schrijven: correct en efficiënt zakelijke e-mails schrijven, grammaticaal juiste formuleringen, zinsbouw, woordvolgorde, werkwoordstijden.
  • Interculturele communicatie: cultuurverschillen die van invloed zijn op het zakelijk verkeer, omgangsvormen en etiquetteregels.

De gekozen onderwerpen gaan wij uiteraard middels praktijkoefeningen behandelen.

Na de training heeft u:

Meer zekerheid in het gebruik van de Duitse taal zowel in telefoongesprekken als ook in uw schriftelijke communicatie. Daarnaast heeft u handige zinnen, die u op individuele situaties kunt toepassen. Voor de toekomst kunt u zich op belangrijke punten zelf corrigeren.

Wanneer en waar begint de cursus? 

Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 5 deelnemers) ontvangt u een uitnodiging voor het cursusbegin. De avondcursus vindt plaats op de mooie locatie Resort Bad Boekelo, Enschede (Overijssel).

Wat kost de cursus?

De kosten voor 9x 2 uur zijn € 319,- excl. BTW en lesmateriaal. Voor het lesboek rekent u ca. € 35,-.

Vragen of aanmeldingen via het contactformulier. U ontvangt dan een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek waar wij uw leerdoel en kennisniveau in kaart brengen. Uw aanmelding is pas definitief na betaling, zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Pin It on Pinterest