Online cursus werkwoorden

Online cursus werkwoorden

Geef uw zakelijke taalgebruik een boost!

In deze cursus gaat u met de verschillende groepen van werkwoorden aan de slag. Stap voor stap, elk groepje heeft zijn eigen module. De modules worden steeds meer gevorderd zodat u aan het einde van de cursus alle belangrijke regels beheerst. Deze online cursus bestaat uit acht modules.

Voor wie is de cursus?

De cursus is van basiskennis tot niveau B1+. Hij is geschikt voor mensen die wel een woordje Duits kunnen spreken maar weinig inzicht hebben in de structuur van de taal. Vooral de juiste vertalingen van verschillende werkwoorden werken in deze cursus verhelderend op uw taalgebruik. U zult er meer grip op krijgen. Waar de eerste modules wellicht nog een opfris betekenen, gaat u zich later verdiepen in de fijnheden van het juiste taalgebruik.

Modules

Zwakke werkwoorden in de tegenwoordige en verleden tijd

Zonder werkwoord geen zin. Het geeft aan wie wat doet en ook de tijden worden door middel van het werkwoord uitgedrukt. In deze module nemen we de basics door voordat u met een aantal oefeningen aan de slag gaat.

Sterke werkwoorden in de tegenwoordige en verleden tijd

De sterke werkwoorden willen soms hun eigen regels volgen. Deze bespreken we uitgebreid in deze module. Vervolgens gaat u een aantal oefeningen doen.

Tijden met haben, sein en werden

Hier gaan we dieper in op het juiste gebruik van de verschillende tijden (tegenwoordige tijd, verleden tijd, toekomstige tijd) en welke hulpwerkwoorden u wanneer nodig hebt. Vervolgens oefent u de juiste toepassing.

Modale hulpwerkwoorden in de tegenwoordige en verleden tijd

In deze module gaat u aan de slag met de modale hulpwerkwoorden (in het Duits: Modalverben) können, wollen, mögen, dürfen, müssen en sollen. Wij staan stil bij de juiste toepassing en vertaling. U gaat met de juiste vervoegingen aan de slag maar ook leert u juiste zinnen maken met deze hulpwerkwoorden.

Conjunctief beleefde vragen stellen

De aanvoegende wijs als Höflichkeitsform (beleefdheidsvorm) of ook Konjunktiv II (conjunctief) heeft niets met het aangeven van een tijd te maken (verleden of tegenwoordige tijd), maar wordt wel met werkwoorden gevormd. Hoe dan? Deze module geeft antwoord. Naast het beoefenen van de juiste vervoegingen, leert u beleefde vragen te stellen, een afspraak te maken en zinnen op een goede manier te maken.

Werden, worden en geworden

Drie belangrijke hulpwerkwoorden waarbij ook de juiste uitspraak een rol speelt. We bespreken betekenis en juiste toepassing ervan. Vervolgens gaat u met een aantal oefeningen aan de slag.

Woordvolgorde in Duitse zinnen

Meer of minder goedlopende zinnen maken het verschil tussen ‘vloeiend Duits’ en ‘steenkolenduits’. In deze module leert u hoe het moet en gaat u met veel oefeningen zelf aan de slag. Daarna kunt u gemakkelijk goed lopende Duitse zinnen ‘bouwen’.

Woordenschat | spelletjes | lees- en luister-oefeningen

De laatste module is bedacht als afwisseling en voor de leuk. Wel met een lerend karakter 😉 Laat u verrassen door de extra oefeningen.

Praktische informatie

  • Deze cursus kost slechts € 79,- inclusief BTW.
  • U krijgt een jaar lang toegang tot de cursus, zodat u de cursus in uw eigen tempo kunt volgen.
  • Met acht modules breidt u uw taalkennis en vooral woordenschat steeds verder uit (tot minimaal B1+ niveau/gevorderd).
  • Per module is er een video met heldere uitleg.
  • U mag het theoriemateriaal bewaren en uitprinten.
  • De praktische oefeningen kunt u zo vaak herhalen als u wilt.
  • De cursus is toegepast op de Duitse zakelijke/ formele taal.
  • Volg de cursus bij voorkeur op een laptop of computer.

Veelgestelde vragen

Pin It on Pinterest