Online cursus voornaamwoorden

Online cursus voornaamwoorden

Geef uw zakelijke taalgebruik een boost!

Mir und mich verwechsel ich nicht –  In deze cursus gaat u aan de slag met de Duitse voornaamwoorden. Deze online cursus bestaat uit 5 modules.

Voor wie is de cursus?

De cursus is iets gevorderd (niveau A2-B1+). Hij is geschikt voor mensen die al (basis)kennis hebben van de Duitse taal en steeds aanlopen tegen: wanneer is het nou mir of mich en Sie of Ihnen.

Modules

Het wederkerend voornaamwoord

Overzicht en uitleg over de wederkerend voornaamwoorden. Wat is het en hoe gebruiken we het? Vervolgens gaat u een aantal oefeningen doen. Ook zonder veel over de naamvallen te weten kunt u deze wederkerende voornaamwoorden leren. Dit doet u door het leren van een aantal bijzonderheden.

Het persoonlijk voornaamwoord

Persoonlijke voornaamwoorden gebruiken we niet alleen als het over personen gaat. Ook andere zelfstandige naamwoorden zoals die Rechnung/das Angebot kunnen worden vervangen met een persoonlijk voornaamwoord. U krijgt een overzicht en uitleg over de persoonlijke voornaamwoorden. Wat is het en hoe gebruiken we het? Vervolgens gaat u een aantal oefeningen doen.

Het vragend voornaamwoord

Wie of wat? Dat zijn vragend voornaamwoorden. In deze module leert u de juiste vertaling en wanneer u deze op een goede manier kunt gebruiken. Vervolgens gaat u een aantal oefeningen doen.

Het betrekkelijk voornaamwoord

Het betrekkelijk voornaamwoord (dat, wat, waarmee ….) heeft in het Duits meerdere vertalingen. U leert waar de verschillen zijn en hoe u deze voornaamwoorden op een goede manier kunt toepassen. Vervolgens kunt u met een aantal oefeningen aan de slag.

Het bezittelijk voornaamwoord

Uw bezit geeft u aan met behulp van een bezittelijk voornaamwoord. In deze module krijgt u een overzicht met juiste vertalingen aangereikt en uitleg over de juiste toepassing. Daarna kunt u met een aantal oefeningen aan de slag gaan.

Praktische informatie

  • Deze cursus kost slechts € 79,- inclusief BTW.
  • U krijgt een jaar lang toegang tot de cursus, zodat u de cursus in uw eigen tempo kunt volgen.
  • Met vijf modules breidt u uw taalkennis uit (tot gevorderd niveau, A2-B1+).
  • Per module is er een video met heldere uitleg.
  • U mag het theoriemateriaal bewaren en uitprinten.
  • De praktische oefeningen kunt u zo vaak herhalen als u wilt.
  • De cursus is toegepast op de Duitse zakelijke/ formele taal.
  • Volg de cursus bij voorkeur op een laptop of computer.

Veelgestelde vragen

Pin It on Pinterest