Intensieve training – in korte tijd op een prettige manier Duits leren

Andrea Damm/ pixelio.de

Waarom een intensieve training en voor wie?

Enkele tijd geleden mocht ik een intensieve training voor twee medewerkers van een groot metaalbedrijf in Twente verzorgen. Aanleiding voor deze training was, dat één medewerker vanwege grote werkdruk niet veel tijd kon uittrekken om een wekelijkse training te volgen. Daarnaast gaat hij binnenkort vaker met Duitse klanten communiceren, hiervoor had hij een kleine boost nodig. Voor de tweede medewerker was dit een instapmogelijkheid. Wij gingen ervan uit, dat hij nog een vervolgcursus nodig zou hebben.

Omdat dit niet de eerste keer was dat ik voor een intensieve training gevraagd werd, wil ik graag deze cursusvorm onder uw aandacht brengen.

Heeft u een drukke baan en weinig tijd of motivatie om hiernaast nog een langdurige cursus te volgen? Of heeft u een boost nodig, omdat u op korte termijn meer contact met uw Duitse klanten gaat krijgen? Misschien spreekt u al goed Duits maar wilt u eventjes de puntjes op de i zetten?

Een intensieve taaltraining helpt u om binnen korte tijd uw vaardigheden te verbeteren. Het is uiteraard heel geschikt voor het verbeteren van uw spreekvaardigheden. Vooral op gevorderd niveau.

Voor het professionaliseren van uw schrijfvaardigheden is een schrijftraining aan te bevelen. Dit kan ook op afstand plaats vinden. Omdat dit nog meer thuiswerk vraagt, is de intensieve training hiervoor niet de beste leervorm. Neem contact met mij op om de mogelijkheden voor een schrijftraining te bespreken.

Hoe ziet een intensieve training er uit?

In een eerste intakegesprek maken wij kennis en leggen uw leerdoelen vast.

U kunt kiezen tussen 16 tot 24 lesuren verdeeld over één of maximaal twee weken, met 2 tot 4 lesuren per dag.

Naast de lesuren werkt u aan uw thuisopdrachten en probeert u zo veel mogelijk bezig te zijn met de Duitse taal. Hiervoor ontvangt u van mij aanvullende tips. Opdrachten kunnen b.v. zijn:

  • het voorbereiden van een presentatie
  • het voorbereiden van bepaalde telefoongesprekken
  • het voorbereiden van klantgesprekken, denk hierbij aan productuitleg of onderhandeling

Tijdens de training leg ik belangrijke grammatica uit en gaan wij in gesprek over alles wat met uw werk en leerdoel te maken heeft. Small talk en het bespreken van culturele bijzonderheden komen uiteraard ook aan bod.

Omdat wij een halve dag met de taal bezig zijn, komt u in een bepaalde flow en zal het spreken u veel gemakkelijker af gaan.

Summerschool

Om het beste resultaat uit een intensieve training te halen, kunt u bij voorkeur een weekje vrij nemen. Anders adviseer ik om tenminste de lesdagen vrij te houden. Zo heeft u voldoende tijd voor het thuiswerk en de zelfstudie om de lessen heen. Het verwerken van de inhoud van de lessen kan gemakkelijk thuis plaats vinden.

De twee heren van mijn laatste intensieve training hadden deze mogelijkheid helaas niet. Voor hen was het pittig om naast het werk de cursus te volgen.

En toch zeiden zij na afloop van de training: “Wij konden het beste uit de training halen en hebben sommige onderwerpen uit de cursus meteen toe kunnen passen in de praktijk!”

Is een intensieve training ook het passende aanbod voor u? Neem dan vrijblijvend contact met mij op en wij bespreken de mogelijkheden. Graag reserveer ik voor u één of twee trainingsweken tijdens de zomermaanden.