Alexandra Koch solliciatitietraining

Ervaringen met Alexandra Koch training & vertaling

VREST te Enschede

Wij zijn erg tevreden over onze samenwerking met Alexandra.
Alexandra verzorgde Duitse taallessen voor enkele collega’s, ze vertaalde webteksten en nam voice-overs op voor verschillende instructievideo’s.
Wat het samenwerken met Alexandra zo fijn maakt zijn haar snelle reacties, maar zeker ook het meedenken en adviseren over verbeteringen. Onze collega’s waren erg positief over haar taallessen. Alexandra weet deze goed af te stemmen op het niveau van de deelnemers. Ook had ze leuke tips, zoals welke Duitse tv-series goed zijn om te volgen in de vrije tijd.

Jeroen B. te Enschede

“Alexandra is door haar ervaring in staat om een goede inschatting te maken van het aanwezige basisniveau om vervolgens een cursus op maat aan te bieden. Dankzij haar heb ik op een leerzame maar ook leuke wijze mijn zakelijk Duits opgefrist. Alexandra laat je echt actief met de Duits taal aan de slag gaan, zowel door veel schrijven als te spreken. Ze is geduldig en ze geeft duidelijke uitleg met veel voorbeelden. Praktijkgericht dus direct toepasbaar. Daarnaast geeft ze ook tips hoe om te gaan met de aanwezige cultuurverschillen, altijd handig!”

Sigmax – software en ICT oplossingen te Enschede

“Wij hebben de training allemaal als zeer prettig ervaren. De lessen waren goed opgebouwd en door ook de uitleg van de Duitse cultuur toe te voegen hebben we allemaal nog meer kunnen leren. Het was goed om 2 verschillende groepen te hebben en voor ieder niveau wat aan te bieden. Je gaf iedereen wat persoonlijke tips en wist ook iedereen wel af en toe een zetje te geven om wat meer inzet te tonen en wat te doen met de gegeven informatie. In ieder geval heel erg bedankt voor de goede training!”

HKS Metals te Hengelo

“24 lesuren zakelijk Duits cursus gehad van Alexandra. In zeer korte tijd veel geleerd. Niet alleen het Duits als taal maar misschien even belangrijk de Duitse normen en waarden. Tijdens de cursus al complimenten gehad van mijn Duitse klanten. Met engelen geduld en vakkundigheid heeft ze ons veel bijgebracht. Bedankt en wellicht tot de opfris cursus… ;-)”

Anna K. te Enschede

“Om mijn zakelijk Duits te verbeteren, heb ik een cursus bij Alexandra Koch gevolgd. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Ze is heel erg meedenkend en legt alles duidelijk uit. Ik merk dat mijn Duits na 12 lessen zeker een stuk verbeterd is. Ik zal dit zeker aanraden aan iedereen die zijn Duits graag wil verbeteren.”

Rianne D. te Hengelo

“Ik heb de lessen ervaren als direct bruikbaar en toegepast op de praktijk. De instructies waren helder, de begeleiding was grondig en vragen werden snel beantwoord. Er heerste een prettige sfeer gedurende de cursus. Kortom voor elke professional, die Duits in zijn pakket heeft of wil, een aanrader.”

Hems d. R. te Oldenzaal

“Alexandra Koch heeft inmiddels vier workshops gehouden, telkens voor een andere groep deelnemers aan het project “Samen Sterk naar Werk” in Oldenzaal.
Dit project wordt twee keer per jaar georganiseerd voor werkzoekenden van 45 jaar en ouder en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Oldenzaal en de Stichting Impuls.
Alexandra geeft aan de deelnemers een enthousiaste, interactieve workshop over: “Deutsch” solliciteren en communiceren”.
Ze geeft hierin bruikbare tips en tricks over o.a. die Bewerbungsmappe, bestaande uit: 1. Deckblatt, 2. Anschreiben, 3. Lebenslauf en 4. Die dritte Seite.
Tevens beschikt Alexandra over een groot netwerk in het Duitsland. Ze heeft meerdere kandidaten kunnen motiveren om te solliciteren in het grensgebied en bovenal met enig succes naar een nieuwe baan geloodst. Wil je solliciteren in Duitsland, laat je adviseren door een deskundige: Alexandra Koch.”

Rene K. te Enschede

“Om mij voor te bereiden op sollicitaties in Duitsland heb ik de training ‘Die dritte Seite’ gevolgd bij Alexandra Koch.
Aangezien ze zowel kennis heeft van de Duitse als de Nederlandse arbeidsmarkt heeft ze zeer goed de verschillen in cultuur, gedrag en omgang duidelijk kunnen maken. Daarnaast heb ik na deze training een goede basis voor het solliciteren in Duitsland, met een goede portfolio bestaande uit een Deckblatt, Lebenslauf en een aantal voorbeelden van een Dritte Seite.
Aanvullend heb ik tips over Duitse vacaturesites en banenbeurzen ontvangen van haar. Al met al een nuttige training die Alexandra op plezierige en duidelijk wijze geeft.”

Pin It on Pinterest