Duitse conversatie binnen en met organisaties

conversatieVanaf 8 maart 2016 spreken wij elkaar acht weken (bijna) iedere dinsdag om 19:30 uur op locatie Gieterij, Hengelo.
Duitse conversatie binnen en met organisaties: Deze cursus is geschikt voor iedereen die basiskennis heeft van de Duitse taal en op de Duitse arbeidsmarkt of met Duitse bedrijven ‘zaken’ wil doen of zijn of haar gespreksvaardigheden wil verbeteren.

Tijdens de cursus leert u hoe u het beste met Duitse bedrijven / werkgevers / collega’s communiceert. Hierbij gaat het vaker om een bepaalde gedragscode dan om taalvaardigheden. Ervan uit gaande, dat iedereen wel iets weet, delen wij onze kennis en ervaringen en gaan in discussie over interculturele competenties. Hoe belangrijk is het, om “Sie” tegen elkaar te zeggen? Duitse “Pünktlichkeit” en Duitse “Gründlichkeit”: wat betekent dit voor u en uw bedrijf? Daarnaast bespreken we de valkuilen bij bijvoorbeeld spreekwoorden en gezegdes en het maken van grapjes.

De volgende onderwerpen kunnen (in overleg) in de training nader besproken worden:

• Uzelf en het (eigen) bedrijf voorstellen.
• Over uw eigen functie en werk kunnen praten.
• Hoe kunt u een gesprek beginnen en eindigen?
• Voorbereiden op een vergadering.
Tijdens de training is er voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Voorbeelden uit de praktijk maken de training nuttig, ik verwacht op dat gebied enige inbreng van de cursisten.

Doel van deze training is dat u uw Duitse spreekvaardigheden verbeterd en o.a. dat u zichzelf, uw functie en uw werkzaamheden goed kunt presenteren en dat u gemakkelijker over uw werk kunt communiceren.

Aanmelden kan via de Volksuniversiteit Hengelo