Alexandra Koch Basiscursus Duits

Taalcursus Duits: leren vanuit ‘t hart

De ideale manier om de Duitse taal te leren? Via een Duitser die al jarenlang in Nederland woont en werkt! En die snapt dat u een broertje dood hebt aan ‘verplichte kost’. Via de taalcursus Duits voor zakelijk gebruik van Alexandra Koch gaat u dan ook uw Duits leren verbeteren op een prettige, ontspannen manier.

De belastingdienst zegt altijd: leuker kunnen we het niet maken. Ontdek hoe leuk ik Duits leren wél voor u kan maken!

Meer plezier, meer succes

Het belangrijkste kenmerk van mijn trainingen? Dat u veel ruimte krijgt om te dóen. Want oefenen in spreken werkt prettiger dan grammatica uitpluizen uit een boek. Op deze manier vergroot u ook veel makkelijker uw woordenschat met woorden waar u echt iets aan hebt. Mijn aanpak leidt er dan ook toe dat u met meer plezier én meer succes de taalcursus Duits volgt. Leren vanuit het hart, noem ik dat.

De pluspunten van de training

  • focus op veel oefenen
  • ontspannen manier van trainen
  • veel ervaring van uw trainer, trainingsacteur en vertaler
  • betere aansluiting dankzij persoonlijke inleving in uw branche: van ICT tot metaal
  • handige cultuurslag dankzij mijn Duitse én Nederlandse achtergrond
  • een jaar lang toegang tot mijn online leeromgeving om thuis aan de slag te gaan

Meer oefenen, meer zelfvertrouwen

Soepeler leren gaat beter als u kennis in uw eigen praktijksituaties toepast. Daarom improviseren we tijdens de taalcursus Duits veel met voorbeelden uit uw dagelijkse werk. Mijn ervaring als trainingsacteur komt daarbij goed van pas. Ontdek dat u dankzij het vele oefenen ook meer zelfvertrouwen en lef krijgt om in het Duits te spreken.

Op avontuur met cultuur via lokale ‘taalreis’

U kent ongetwijfeld enkele belangrijke cultuurverschillen tussen Nederlanders en Duitsers. Tijdens een ‘gesproken trainingsreis’ neem ik u mee naar de betekenis hiervan; voor uw taalgebruik op papier, aan de telefoon, op een beurs. Zo ontdekt u dat het loont om u meer te verdiepen in de cultuur. En om de vertaalslag te maken naar uw Duitse gesprekken en correspondentie.

Wedden dat u daarna met heel andere ogen kijkt naar zakelijk contact met Duitsers? En de drive voelt om professioneler over te komen als u zakendoet over de grens?

In company, als privétraining, online?

Op welke manier wilt u de taalcursus Duits volgen? Kies de mogelijkheid die past bij uw organisatie en bij uw manier van (Duits) leren. Zo kom ik met alle plezier de taaltraining geven bij u in de organisatie (in company). En net zo makkelijk krijgt u 1-op-1 training. Liever meedoen in groepsverband, maar hebt u geen collega’s die meedoen? Meld u dan aan voor de groepslessen via open inschrijving.

Vindt u Duits leren op uw eigen moment nog prettiger? Vraag dan om de online training (e-learning). Dan kiest u zelf waar en wanneer u aan de slag gaat. U krijgt dan bijvoorbeeld korte filmpjes, eenvoudige oefeningen en waar nodig begeleiding op afstand.

Voor wie is deze training?

Deze training is ideaal voor iedereen die nog niet Duits kan schrijven en/of spreken. Of die dat béter wil doen. Welk niveau of welke voorkennis u ook hebt, ik pas de inhoud en lengte van de training aan op wat u nodig hebt om uw doelen te halen.

Bent u beginner? Ik breng voor u de drempel om te spreken omlaag en werk aan een goede basiskennis van uw taalgebruik. Redt u zich al redelijk? Dan scherpen we uw taalgebruik aan, want er sluipen makkelijk Nederlandse foutjes in uw taalgebruik. En u wilt immers uw Duitse klanten laten zien dat u moeite voor ze doet.

Ontdek meer mogelijkheden voor een training op maat

Meer weten over de taalcursus Duits? Leren op uw manier?

Kijk op de pagina over mij als uw trainer. Stel uw vragen per mail of aan de telefoon. Of maak meteen kennis tijdens een vrijblijvend gesprek; de handigste opstap naar uw meest succesvolle én leuke taalcursus Duits: leren waar u wél blij van wordt.

Meer informatie

Wil je meer informatie over cursussen of mogelijkheden? Of heb je een andere vraag?

Ik help je graag verder.

Inschrijven Nieuwsbrief

Wil je ook taaltips ontvangen (maximaal 6 keer per jaar)? Schrijf je dan hier in, en krijg als bonus GRATIS het e-book met veel Duitse Taaltips.

Pin It on Pinterest