testbanner

Werken in Duitsland

De sollicitatiebrief en het CV

Solliciteren in Duitsland is net even anders dan in Nederland. Alle sollicitatiedocumenten in de Duitse sollicitatiemap (Bewerbungsmappe) moeten aan bepaalde criteria voldoen. Naast de sollicitatiebrief/motivatiebrief en CV zijn ook andere documenten en vaktermen van belang.

Het eerste gesprek, de oriëntatie

Tijdens het eerste gesprek doen we een CV check en bespreken we een voorbeeld CV, sollicitatiebrief en de opbouw van de Duitse Bewerbungsmappe. Daarnaast bespreken we de Duitse arbeidsmarkt. Waar zijn de voor u geschikte vacatures te vinden en wat zijn voor u de logische vervolgstappen. Uiteraard speelt uw kennis van de Duitse taal een grote rol. Na het eerste gesprek kan ook advies worden gegeven over de vervolgstappen voor het eventueel verder verbeteren van de Duitse taal.

Individueel aanbod

Het eerste oriënterende gesprek bied ik aan voor een instaptarief. Hierbij kijken we naar uw instapniveau en specifieke wensen en doelen. Op basis van dit gesprek bied ik u een individuele training aan.

Klik hier voor een voorbeeld van  ‘Sollicitatietraining ‘over de grens’.

Workshop De Duitse arbeidsmarkt

De Duitse arbeidsmarkt is anders dan de Nederlandse arbeidsmarkt. Niet alleen de taal maar ook de werkwijze op de Duitse arbeidsmarkt zal onderdeel zijn van de workshops.
In de workshops draait alles om zaken doen, werken en/of solliciteren in Duitsland, voornamelijk gericht op de Duitse arbeidsmarkt in het euregio – grensgebied. (Noordoost Overijssel, Twente en Achterhoek – Grafschaft Bentheim, Münsterland).

De onderwerpen van de workshops

Per workshop wordt één onderwerp behandeld, zoals Duits spreken voor zakelijke doeleinden, een telefoontraining, sollicitatiegesprekken, de opbouw van een Duitse sollicitatiemap, culturele verschillen in het Duits-Nederlands werkgebied.

Omdat wij ons uitsluitend op de Duitse arbeidsmarkt richten, is een redelijke kennis van de Duitse taal vereist. Als u niet zeker weet of uw Duitse taalvaardigheden van voldoende niveau zijn, neemt u dan gerust contact met mij, Alexandra Koch op.

Workshop Sollicitatiegesprekken oefenen in het Duits

Deze workshop is bedoeld voor iedereen, die actief in Duitsland solliciteert en voorbereid wil zijn op mogelijke sollicitatiegesprekken. Deze sollicitatiegesprekken zijn uitstekend in groepsverband te oefenen. Na een korte input over de opbouw en inhoud van Duitse sollicitatiegesprekken, gaan wij samen direct aan de slag.

Kennis van de Duitse taal is vereist. De workshop kan plaatsvinden bij minimaal 5 deelnemers. Als u niet zeker weet of uw Duitse taalvaardigheden van voldoende niveau zijn, neemt u dan gerust contact met op.

Pin It on Pinterest