Dat zoek ik voor je uit! In het Duits

Veel van mijn klanten doen zaken op de Duitse markt. En daarom spreken en verstaan ze een aardig woordje Duits. Maar soms moeten ze iets uitzoeken, over wet- en regelgeving bijvoorbeeld. Of hoe werkt het in Duitsland met…. En dat is lastiger. Waar kan je deze informatie vinden? En dan zijn die taaie Duitse wetten toch moeilijk om te ontcijferen. Het lukt wel, tuurlijk! Maar ik kan het vaak sneller.

Kan ik mijn Nederlandse certificaat ook in Duitsland gebruiken?

Mijn klant werkt in een bijzonder vak waar hij de juiste bevoegdheid voor moeten hebben. De hoofdvraag was of de Nederlandse bevoegdheid ook in Duitsland voldoende zou zijn. Denk aan vragen zoals: “Mogen we onze dienst in Duitsland zo maar aanbieden?” Of: “Gelden onze certificaten ook in Duitsland?” “Welke (overheids)instantie is voor ons aanspreekpartner?”. Ik ging aan de slag en kon eerste belangrijke informatie in no time uitzoeken. Met mijn uitzoekwerk wist mijn klant wat hem te doen stond.

Moet er vervolgens gebeld worden over dat certificaat? Dan bereiden wij dat telefoongesprek samen voor. Natuurlijk kan ik het gesprek ook doen, maar uiteindelijk wil hij natuurlijk zelfredzaam zijn in Duitsland.  

Ik wil een vacature in Duitsland uitzetten

Een ander klant wil een winkel openen in Duitsland. Dan begint het met alle belastingdingetjes die geregeld moeten worden en wettelijke regels waar je je aan moet houden. Maar dan wil hij natuurlijk ook Duits personeel in dienst nemen. Hoe leuk is dat! Ik ben sollicitatiecoach geweest en in mijn functies als leidinggevende heb ik ook talloze sollicitanten aan tafel gehad.

Mijn klant gaat op zoek naar een passend winkelpand. Ik schrijf een vacaturetekst en plaats deze op de relevante plekken. Ik weet immers op welke manieren je de vacature kunt uitzetten in Duitsland. Ik ben het eerste aanspreekpartner voor de sollicitant en doe de voorselectie van de sollicitaties. We bereiden het sollicitatiegesprek samen voor en ik ben erbij voor ondersteuning.

Wat kan ik voor u uitzoeken?

Ik ben geboren en getogen in Duitsland, dus ik weet de weg. Dat werkt een stuk sneller. Ik vind het mooi dat ik naast het lesgeven nog meer kan doen voor mijn klanten. Heeft u ook een ingewikkeld uitzoekwerkje in het Duits? Neem dan contact met mij op.