Alexandra Koch Basiscursus Duits

Nederlands voor Duitsers: spreken met plezier

 

Een Duitse collega bij u in het Nederlands bedrijf? Of als Duitse organisatie werken onder een Nederlands moeder- of dochterbedrijf, of met Nederlandse klanten? Wat kan het dan door taalverschillen (en cultuur!) soms lastig zijn om zaken met elkaar te doen. Of gewoon een praatje te maken. Laat uw collega of medewerker dan een cursus Nederlands voor Duitsers volgen via Alexandra Koch training & vertaling. Ik leer hem of haar dan de juiste kennis om goed in het Nederlands te communiceren.

Maatwerk: cursus 100% afgestemd op uw bedrijfswens

Misschien heeft uw collega Nederlandse woorden nodig op uw vakgebied. Zo laat uw organisatie zien dat u moeite doet voor uw klant, iets wat in de Nederlandse cultuur wordt gewaardeerd. Of wellicht is het voor de samenwerking beter als uw medewerker met collega’s over de grens kan babbelen over het weer, over voetbal of over het weekend. Wat uw wens ook is, laat het me weten. Dan laat ik de cursus Nederlands helemaal op maat aansluiten bij wat uw collega nodig heeft.

Online, in company of privé?

Deze tijd vraagt om nieuwe manieren van leren. Tegelijkertijd: wat pas bij uw medewerker? Kies de trainingsvorm die prettig voelt:

  • live met collega’s in uw organisatie (in company)
  • 1-op-1
  • in groepsverband met anderen
  • online

Zo wordt leren leuk

Rijtjes stampen? Daar worden de meeste mensen niet blij van. Daarom is de kern van mijn cursus altijd: doen! Ik bouw dan ook veel ruimte in voor het oefenen van gesprekken uit de werkpraktijk. Hierdoor ervaart uw medewerker taal als iets natuurlijks, iets wat dicht bij zijn of haar wereld en werk komt. Dat maakt ‘leren’ makkelijker en een stuk leuker. Wat minstens zo leuk is? De kennis gebruikt uw collega de volgende dag meteen in het werk.

Op welk niveau?

Niets is zo vervelend als op een te laag niveau training krijgen, omdat iemand bijvoorbeeld al de nodige basics kent. En van het omgekeerde wordt ook niemand vrolijk: op hoog niveau een taal leren, terwijl er misschien nog geworsteld wordt met eenvoudige woorden. Hoe prettig is het dan dat we samen kijken op welk niveau uw collega het beste kan starten. Ik geef daarbij les vanaf beginner tot halfgevorderd niveau (B1).

Doorgroeien wordt een eitje

Dat u bij mij kiest uit trainingen op verschillende niveaus, levert u bijkomend voordeel op. Als u uw collega wilt laten doorgroeien, ben ik namelijk nog steeds die vertrouwde professionele trainer om te helpen. Waar nodig werk ik hierbij samen met een andere vakkundige trainer. In alle gevallen hebt u dus één aanspreekpunt voor alle trainingen Nederlands voor Duitsers.

Over uw trainer: Duitser in Nederland

Waarom ik geknipt ben om uw medewerker te trainen? Omdat ik beide kanten van de grens goed ken. Als geboren Duitse groeide ik op in Duitsland en werkte ik onder meer voor de overheid en diverse soorten bedrijven. Inmiddels woon ik al jaren in Nederland. Zelf liep ik dus tegen dezelfde dingen aan als uw collega. Zo ontstond het idee om anderen te helpen dit te tackelen via mijn cursus.

Ontdek meer over mij.

Kennismaken? Cursus Nederlands voor Duitsers reserveren?

Maak nu een afspraak voor een gratis kennismaking of vraag meteen om een offerte.

Pin It on Pinterest